Home

Vertaal deze website

www.portretsite.nl
 

Biografie

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Hellen Klos geboren te Zoetermeer. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met creativiteit. Mijn ouders hadden in Zoetermeer een handwerkzaak en lijstenmakerij.
Om mijn creativiteit wat invulling te geven volgde ik eigenlijk heel oudbollig een cursus Hindelopenschilderen als dertienjarige. Wel leuk, maar niet noemenswaardig.
Rond mijn veertiende ontdekte ik dat ik het portrettekenen wel erg leuk vond om te doen. Ik maakte een zelfportret van kleurpotlood en hing die op bij mijn ouders in de zaak. Als snel werd mijn hobby mijn werk. Mijn passie voor portretten uit zich op verschillende manieren. In het verleden tekende ik in de rechtbank voor het bekende programma van Peter R. de Vries. Diverse bekende Nederlanders zijn door mij vastgelegd op doek of papier. Voornamelijk werk in opdracht en soms blijft er tijd over voor een vrij portret.

"Heb je daar een opleiding voor gevolgd?" is een veelgestelde vraag. Ik had zelfs op de middelbare school niet eens tekenen in mijn pakket! Mijn HBO papieren liggen in de la en ik heb mijn creatieve hart gevolgd. Ik ben autodidact. Ik teken en schilder wat ik zie. Ik zie het als een gave. Natuurlijk is mijn werk met de jaren verfijnd door het vele doen. Mijn handen geven weer wat mijn ogen zien. Dat is niet voor iedereen weggelegd, daar ben ik me inmiddels van bewust. Mijn doel is nog steeds om mensen gelukkig te maken met een portret die een emotie oproept als je er naar kijkt. Ik portretteer liefst zo realistisch mogelijk. Gelijkenis is het eerste waar mensen naar kijken.

Mijn voorkeur gaat uit naar zwart/wit en sepiatinten. Het contrast wat ontstaat door het gebruik van 2 kleuren in mijn portretten maakt het schilderij levendig en geeft de uitdrukking van een gezicht duidelijk weer. En het werken in natuurtinten maakt het werk tijdloos. Ogen vormen vaak het middelpunt van mijn werken, juist doordat de ogen je alles vertellen. Neem een kijkje op mijn website en ik zou het erg leuk vinden om een reaktie te lezen in mijn gastenboek.

 

Groetjes Hellen